Vegan Pannenkoeken

Ingrediënten (goed voor 2 pannenkoeken):

  • 1 kopje Havermout
  • 1/2 tot 3/4 theelepel kaneel hoeveelheid naar smaak
  • 1/4 tot 1/2 theelepel gemalen kardemom
  • 1/2 theelepel bakpoeder
  • 1¼ kopje plantaardige melk (ik gebruik amandelmelk)
  • Een 1/2 theelepel appelazijn
  • Een halve appel in kleine blokjes gesneden
  • 1 banaan (niet toevoegen aan het mengsel)
  • Eventueel wat rozijnen of krenten
  • Eventueel ahornsiroop naar smaak.

Bereidingswijze:

Meng alle droge delen goed door elkaar. Voeg daarna de overige ingrediënten toe aan het droge mengsel. Je krijgt nu een mengsel wat een beetje op dikke pannenkoeken beslag lijkt.

Zet een middelgrote koekenpan op het vuur. Wanneer de pan heet is kun je hier een beetje olie in doen tegen het aanbakken.

Vul de pan totdat de bodem bedekt is met het mengsel. Het is handig om met een vork de stukjes appel een beetje te verdelen. Bak de ´pannenkoek´ als een normale pannenkoek, alleen wat langer. Het bakken duurt zo´n 5 tot 8 minuten. Keer daarbij de pannenkoek regelmatig om. Wanneer de eerste pannenkoek klaar is plaats deze dan op een bord en vul de pan weer met wat van het mengsel.

Terwijl je tweede pannenkoek aan het bakken is snij je de banaan in plakjes en verdeel je deze over de gebakken pannenkoek. Zodra de tweede pannenkoek klaar is, plaats je deze boven op de plakjes banaan. Voor de smaak kun je eventueel wat ahornsiroop toevoegen en smullen maar!

Wist je trouwens dat Body & Fitshop een vegan afdeling hebben?!